CAM BALKONDA KULLANILAN FİTİLLERİN KALİTELİ OLDUĞUNU NASIL ANLAYABİLİRİZ?

Teknik Bilgi

  • Cam Balkonlarda cam aralarında kullanılan fitiller ,PLASTİK,POLİCARBON ve ALÜMİNYUM olmak üzere üçe ayrılır.
  • Kullandığımız şeffaf plastik fitiller plateks marka'dır. Cam Balkonlarda kullanılan ara fitillerin sararması ve kırılması fitillerinizin kullanım süresinin bittiğini gösterir.
  • Yapılan araştırmalar bize gösteriyor ki ; fitil üretimi için kullanılan malzeme UV katkılı ise,güneş ışınlarına maruz kaldığı süreye göre 2-3 yıl kullanım süresi vardır.
  • Fakat kullanılan malzeme UV katkılı değil ise 6 ay gibi kısa bir sürede fitillerinizin kullanım ömrü biter.
  • Son 1 yıl içerisinde Cam Balkon kullanıcılarının fitillerin sararması ve kırılmasından dolayı duydukları rahatsızlıktan dolayı Cam Balkonlarda Alüminyum Fitil uygulamasına geçilmiştir.
  • Alüminyum fitiller 2 cam arasına silikon ile monte edilir.Alüminyum sararmayan ve kırılmayan bir malzeme olduğu için uzun süre sıkıntısız kullanım sağlanır.
  • Alüminyum fitillerin kullanıldıkça ortaya çıkan dezavantajı,Cam Balkon uygulaması bittikten sonra iki cam arasında her 60 cm de bir yukarıdan aşağıya kayıt şeklinde, panoramik görüntü kaybına sebep olan bir görünümün ortaya çıkmasıdır.
  • Cam Balkon kullanıcılarının uygulama bittikten sonra hem görsel olarak memnun kalacağı hem de sararma ve kırılmaya karşı 10 yıl garantili olan fitiller POLİCARBON fitillerdir.
  • POLİCARBON fitiller Mika'dır.Görüntüsü şeffaftır fakat plastik değildir.Cam Balkon uygulaması bittikten sonra şeffaf bir görüntüsü olduğu için hem görüntü kaybına sebep olmaz hem de Mika olduğu için uzun yıllar sorunsuz kullanım sağlar.



Diğer Bloglarımız

ANKARA CAM BALKON - ÖNEMLİ
CAM BALKON SİPARİŞ ALIMI VE TESLİMAT SÜRECİ
CAM BALKON SİSTEMLERİ HER TÜR BALKONA UYGULANABİLİR Mİ?
CAM BALKON SİSTEMLERİ İMAR MEVZUATINA AYKIRI MIDIR?
Binaların Balkonları 2 Çeşittir.Teknik Olarak Çıkma Balkon ve Gömme Balkon Olarak Tanımlanırlar.Cam Balkonlar Görüntü Kirliliği Yapmaması Sebebiyle ve Binaların Dış Yapısını Bozmadığından Dolayı İmar Mevzuatına Aykırı Değildir.Gömme ve Çıkma Balkonlarda Cam Balkon Sistemleri Rahatlıkla Uygulanabilir. Bu Kanunen Serbesttir.
CAM BALKON SİSTEMLERİ YAĞMUR, SU SIZDIRIR MI?
CAM BALKON SİSTEMİNDE CAMLAR RÜZGARDA KIRILIR MI?
Cam Balkon Sistemlerimizde Kullanılan Tüm Camlar 8 mm Temperli Camdır. 8 mm Temperli Camlar, Her Türlü Yüzeysel Darbelere ve Rüzgâra Karşı Dayanıklıdır.