RULMAN NEDİR?

Mekanik ve elektrikli aletlerde, kayma sürtünmesi yerine bir yuvarlanma sürtünmesi sağlayarak enerji kayıplarını azaltmak için yataklar ile muylular arasına yerleştirilen makina parçaları. Rulman, semente edilerek su verilmiş ve iyice perdahlanmış çok sert çelik malzemeden yapılmış küçük silindir olup, bunlara bilyalı yatak da denirrulman İki cismin birbiri üzerinde yuvarlanmasından meydana gelen enerji kayıpları, her iki cismin birbiri üzerinde kaymasından doğacak enerji kayıplarından çok daha azdır. Bu yüzden mekanik imalatta rulman denilen ve muylulara takılarak kayma sürtünmesini büyük ölçüde azaltıp, dönme sırasında muylular için hem destek, hem de kılavuz vazifesi gören aletler kullanılır. Bir rulman başlıca şu parçalardan meydana gelir: 1) Yuvarlanan parçalar (bilyalar, iğneler, makaralar). 2) Çalışma sırasında biri dönerken (iç bilezik), öbürü sabit kalan (dış bilezik) ve yuvarlanma yüzeylerini (veya yollarını) meydana getiren bilezikler. 3) Yuvarlanan parçaları eşit uzaklıkta tutarak birbirlerine değmelerini ve aşınmalarını önleyen ana kafes. Bilyalar, makaralar ve bilezikler, yüzey sertliği çok fazla, süperfinisyon veya elektrolizle perdahlamaya elverişli sert karbon çeliğinden veya alaşımlı çelikten (genellikle kromlu) yapılır. bazen plastikten yapılmış bilyalar da kullanılır. Kafesler, genellikle çelikten, pirinçten ve plastikten yapılır. Rulmanın taşıyacağı yük yatak eksenine dikse, bu tip rulmanlara radyal denir. Eğer yük eksene paralelse eksenel tabiri kullanılır. Cam Balkon Sistemlerinde kullanılan rulmanlar,camların rahat hareket etmesi açısından oldukça önemlidir.Cam Balkon Sistemimizde kullandığımız rulmanların her biri birbirinden bağımsız ayrı alüminyum kanallarda çalışır.Bir Cam Balkon kanadı toplam 8 adet rulman ile hareket ettiğinden çok rahat bir kullanım sağlanır.

Diğer Bloglarımız

ANKARA CAM BALKON - ÖNEMLİ
CAM BALKON SİPARİŞ ALIMI VE TESLİMAT SÜRECİ
CAM BALKON SİSTEMLERİ HER TÜR BALKONA UYGULANABİLİR Mİ?
CAM BALKON SİSTEMLERİ İMAR MEVZUATINA AYKIRI MIDIR?
Binaların Balkonları 2 Çeşittir.Teknik Olarak Çıkma Balkon ve Gömme Balkon Olarak Tanımlanırlar.Cam Balkonlar Görüntü Kirliliği Yapmaması Sebebiyle ve Binaların Dış Yapısını Bozmadığından Dolayı İmar Mevzuatına Aykırı Değildir.Gömme ve Çıkma Balkonlarda Cam Balkon Sistemleri Rahatlıkla Uygulanabilir. Bu Kanunen Serbesttir.
CAM BALKON SİSTEMLERİ YAĞMUR, SU SIZDIRIR MI?
CAM BALKON SİSTEMİNDE CAMLAR RÜZGARDA KIRILIR MI?
Cam Balkon Sistemlerimizde Kullanılan Tüm Camlar 8 mm Temperli Camdır. 8 mm Temperli Camlar, Her Türlü Yüzeysel Darbelere ve Rüzgâra Karşı Dayanıklıdır.